Wil je jezelf ook voorstellen aan de bezoekers van deze site?
Stuur dan een mail naar info@marathonschaatsenutrecht.nl.

Even voorstellen

Eens in de paar weken in de winter, meestal op een vrijdag, stelt een rijder of rijdster zich aan u voor in deze rubriek. 
Sara van Vliet

Sara van Vliet
klik voor groter formaat

Sara van Vliet

Hallo, Ik ben Sara van Vliet en ik ben 16 jaar oud en woon in Soest. Ik schaats sinds ik 11 jaar oud ben. Ik ben met schaatsen begonnen doordat ik in de winter van 2010 samen met mijn zusje, broer en vader en moeder op het Pluismeertje ging schaatsen. Ik vond dat mijn moeder verdomd goed kon schaatsen (Ahum ;p) dus ging ik achter haar aan op mijn easy gliders. Toen was er een vrouw en die vroeg aan mijn moeder of ik op schaatsen zat. Maar dat was niet zo, dus toen zei die vrouw; is het niet wat om bij schaatsvereniging SSV Eemland te gaan? Dus even later toen ik thuis kwam hebben we me direct aangemeld. Vanaf dat moment zit ik op schaatsen. En vorig jaar heeft mijn broer een jaartje geschaatst alleen hij vond het niet zo leuk dus is hij er mee gestopt en is mijn moeder in zijn plaats gaan schaatsen bij de recreanten.

Wat voor opleiding volg je en wat wil je later worden?
Op dit moment zit ik op de Waldheim Mavo in Baarn. Ik zit in de vierde dus dat betekent dat ik dit jaar examen moet doen. En daarna ga ik denk ik naar de havo. Tja, en wat ik wil worden, ik word gewoon wereldreiziger.

Van welke ijsclub ben je lid?
Ik ben lid van SSV Eemland en trainingsmaatjes zijn vooral Judith Krabbenborg en Catalien Boelens en die rijden beiden ook de marathon. Naast SSV Eemland zit ik ook in de AB selectie en daar train ik met alle andere meiden. Daar zijn mijn trainers, Sandro, Ab en Koen. Bert van de Weerd is mijn trainer en Yannick Armand maar Jan Lensen beschouw ik ook als trainer terwijl hij af en toe mijn schaatsen slijpt en me in de zomer skeelertraining geeft. O ja, en verder zijn er zo veel trainers die je kunt aanspreken wanneer je een vraag of een coach nodig hebt.

Waarom ben je marathons gaan rijden? Wat is er zo leuk aan?
Vorig seizoen ben ik begonnen met marathons te rijden doordat er een junioren competitie was en Judith Krabbenborg en Catalien Boelens deden daar ook aan mee. Ik was er toen ook al achter dat ik meer van de lange adem ben. Het leuke aan de marathon is dat het heel tactisch is. Het is niet alleen maar schaatsen, maar ook het hele spelletje erom heen, het in de gaten houden als er mensen weg rijden en wanneer je mee moet. Het is gewoon spannend. En het hangt niet allemaal van jezelf af maar ook van hoe de anderen rijden. En dat is dus allemaal heel anders bij langebaan wedstrijden. Daar komt het vooral op je zelf aan en je hebt immens veel tijd en ruimte om na te denken.

Sara van Vliet

Sara van Vliet tijdens de zomertraining / klik op de afbeelding voor groter formaat

Op wat voor schaatsen rij je?
Ik rij op Mapples en dat komt doordat ik 2 jaar geleden shorttrackte en daar werd vooral op Mapple schaatsen gereden.

In de zondagavondcompetitie sta je tweede in het klassement. Die dekselse Ruben van Os is een stevige concurrent. Menig podiumplaats schaatste je bijeen maar winnen lukte nog niet! Stap je volgend jaar over naar de C2 en misschien wel naar het 6 banentoernooi?
Ja tuurlijk! Volgend jaar ga ik zeker over naar de C2, meer uitdaging. 6 banentoernooi weet ik nog niet helemaal want ik weet niet hoe ik dan bij die ijsbanen moet komen. Maar vaak komen oplossingen vanzelf.

Hoe is het om je wedstrijden tussen overwegend mannen te rijden?
Naja, laten we het zo stellen, ik merk er niet echt iets van.

De zomer komt eraan, ben je van plan meer te gaan trainen dan vorig jaar? En hoe doe je dit? Fiets, sportschool, skeeleren of landtrainingen?
Deze zomer ga ik niet op fietsvakantie wat we voorgaande jaren wel deden dus waarschijnlijk maak ik minder kilometers. Ik ga wel trainen voor de Alternatieve Tour de France. Verder ga ik skeeleren bij Jan Lensen in Zeist waar ik op de fiets heen ga, en ik train met de club mee. Op dit moment train ik elke maandag droog met de club op de atletiekbaan. Op dinsdag en donderdag schaats ik met de AB selectie. Woensdag heb ik ingepland als huiswerkmaakdag, maar als ik zin heb ga ik soms nog wel eens trainen bij de club dat ik elke vrijdag ook doe. Zaterdag doe ik over het algemeen niets, af en toe een stukje hardlopen of fietsen en dan zondag een wedstrijd en/of de Marathon.

Wat is je ambitie voor de toekomst?
Ja,.. zo ver mogelijk komen met schaatsen én het liefst met de marathon.
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.