Daglicentie marathon

Bericht van de baancommissie marathon ‐ 23 januari 2014.

Meedoen aan Mijnten marathoncompetitie & jeugdcompetitie met daglicentie

Ben je schaatsliefhebber, maar niet in het bezit van een wedstrijdlicentie van de KNSB? Dan kun je de rest van dit seizoen toch meedoen aan de marathon door een daglicentie aan te schaffen. Je kunt een papieren exemplaar invullen bij de inschrijftafel op de ijsbaan. De inschrijftafel opent een uur tot een half uur voor start van de marathon. Met een daglicentie ben je via de KNSB verzekerd. De daglicentie kost voor rijders tot 18 jaar € 5,– en vanaf 18 jaar € 7,50. Daarnaast betaal je € 5,– inschrijfgeld voor de marathon (per keer dat je deelneemt) + € 10,– borg voor het beennummer. Je krijgt de borg na inlevering van het beennummer weer terug. Beennummers kun je met tape op je rechterbovenbeen bevestigen. Tape dien je zelf mee te nemen. Per seizoen mag je in totaal drie keer een daglicentie aanschaffen.

Veiligheid voor jezelf en je medeschaatsers
Om de marathonrijders veilig te maken gelden een aantal regels. Draag altijd handschoenen, scheenbeschermers van snijvaste stof en bedek je enkels (liefst ook met snijvaste stof). Hoofdbescherming is aan te raden en je moet je schaatsen aan de achterkant rond laten slijpen (geen scherpe hoek waarmee je iemand kun verwonden). Tijdens de wedstrijden houdt iedereen zijn handen thuis (niet duwen of trekken) en moet je netjes je lijn houden. Het is ook belangrijk voor je eigen plezier en voor de veiligheid om in de goede categorie te starten. De categorie verdeling welke in Utrecht wordt toegepast is als volgt:

C3
Rijders/rijdsters met een persoonlijk record van 2.20.00 op de 1500 meter of 1.32.00 op de 1000 meter en daarboven starten in de C3 categorie. De C3 zal komend seizoen 25 ronden gaan rijden. Gezien de variatie in tijd en deelname kunnen dit er maximaal 10 meer of minder worden.

C2
Rijders/rijdsters met een persoonlijk record tussen de 2.20.00 en de 2.10.00 op de 1500 meter starten in de C2 categorie. De C2 zal komend seizoen 45 ronden gaan rijden. Gezien de variatie in tijd en deelname kunnen dit er maximaal 10 meer of minder worden.

C1
De overige rijd(st)ers rijden in de C1. De C1 zal komend seizoen 60 ronden gaan rijden. Gezien de variatie in tijd en deelname kunnen dit er maximaal 10 meer of minder worden.
Heb je nog nooit wedstrijden op de langebaan gereden of ben je er een flinke tijd tussenuit geweest dan adviseren we om te starten in de C3-categorie. Je kunt een tweede keer overstappen naar de C2 of C1.

Actuele informatie
Op de internetpagina van de marathoncommissie Utrecht vind je altijd de actuele informatie over de aanvangstijden en welke wedstrijden exact opengesteld zijn voor daglicenties. Ook staat hier het volledige wedstrijdreglement. Als je meedoet met een daglicentie kom je in de daguitslag. De eerste drie kunnen een kleine prijs winnen en onderweg is ook een premiesprint waarbij je iets kunt winnen. Met een daglicentie wordt je niet opgenomen in het seizoen klassement. Wel hopen we dat je de smaak zo te pakken krijgt dat je volgend seizoen een licentie voor het hele jaar neemt en vaste deelnemer wordt bij de Utrechtse marathons. Vragen kun je stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verdere informatie vind je op http://knsb.nl/files/2013/11/Daglicentie-hoe-werkt-het.pdf.
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Laatste artikelen

Laatste columns

De premiesprint (25 okt)
Matchfixing (29 jan)
De Holland Venetiëtocht 2012 (21 jan)
Verlangen naar natuurijs (15 jan)
"Beste meneer Anema" (7 jan)
Meer dan alleen hard schaatsen (18 dec)

Zoek uitslagen

Voer een (deel van een) naam in: